:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2021   11:51

0

129

Kosovska policija pokrenula plan "Kulti“ u cilju zaštite imovine SPC

Kosovska policija je registrovala porast broja napada na imovinu Srpske pravoslavne crkve na KiM zbog čega su povećane patrole na terenu, rečeno je za Kosovo onlajn iz policije.

Samo od početka ove godine zabeleženo je ukupno 13 oštećenja crkvene imovine i pokušaja krađe.

“Zaključno sa današnjim datumom ukupno je prijavljeno 13 slučajeva na objektima SPC u različitim regionima Kosova. Od ukupnog broja prijavljenih slučajeva 9 su klasifikovani kao slučajevi teške krađe, a 4 kao oštećenja imovine”, navodi se u pisanom odgovoru Kosovske policije za Kosovo onlajn.

Iz policije navode da su u skladu sa svojim nadležnostima evidentirali i delimično procesuirali počinice krivičnih dela.

“Nakon prijave slučajeva na lice mesta su izlazile nadležne policijske jedinice, vršile uviđaje i prikupljali materijalne dokazi koji su predstavljani nadležnom tužilaštvu i koordinisane dalje istražne radnje. U određenim slučajevima identifikovani su izvršioci i protiv istih su podnete prijave, a ostali slučajevi se i dalje istražuju”, dodaje su u saopštenju.

S ciljem sprečavanja napada na objekte Srpske pravoslavne crkve Kosovska policija primenjuje poseban operativni plan delovanja.

“Nakon povećanog broja prijavljenih slučajeva u mesecu martu 2021. godine Kosovska policija je pokrenula dodatni operativni plan ’Kulti’ koji se sprovodi na celoj teritoriji Kosova, gde je uključen veći broj policijskih jedinica sa ciljem preventivnog delovanja i otkrivanja počinioca krivičnih dela”, zaključuje se u odgovoru kosovske policije.

Izvor: Kosovo online

KiMkosovska policijaoperativni plan "Kulti"srpske crkve i manastiri na KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva