:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 01, 2023   11:54

0

79

Kosovska policija pozvala građane da ignorišu pozive na društvenim mrežama za Marš na Sever

Na društvenim mrežama na albanskom jeziku od juče se širi poziv građanima da učestvuju u „maršu na Sever“. Kosovska policija je danas pozvala građane da ovakve pozive ignorišu, navodeći da su u potpunosti sposobni da obezbede sigurnost za sve građane.

Kosovska policija je u saopštenju na svom Fejsbuk profilu navela da poziva građane da ignorišu pozive da učestvuju na protestu.

“Policija je upoznata da putem različitih društvenih medija, od različitih ljudi i profila, kruže objave kojima se pozivaju građani albanske nacionalnosti da učestvuju na navodnom masovnom protestu, danas u 12:00 časova, na jugu Mitrovice i sa namerom da marširaju na Sever.

Želimo da pojasnimo da se nakon procena od strane bezbednosnih institucija, pokazalo da su mnogi od ovih profila sumnjivi i da objave mogu biti zlonamerne, na štetu građana i interesa Kosova.

Zbog toga, Policija Kosova poziva građane da ostanu mirni i da ne nasedaju na bilo kakva navodna organizovanja od strane nepoznatih lica, već da prepuste bezbednosnim institucijama, da se izbore sa situacijom na profesionalan način.

Garantujemo građanima da su institucije Kosova uopšte, a posebno Policija Kosova, u potpunosti sposobne i posvećene garantovanju bezbednosti, reda i mira za sve građane bez razlike”, stoji u saopštenju Kosovske policije.

Izvor: TV Most

Kosovska policijaKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva