:

:

TV Most

clock

Maj 11, 2020   21:23

0

492

Kosovska policija privela doktorku i sestru iz Goraždevca

Doktorku i medicinsku sestru ambulante u Goraždevcu danas je u Peći privela kosovska policija i oslobodila ih posle zadržavnja od oko pola sata, izjavio je večeras oficir Vlade Srbije za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević, navodeći da za sada nije poznat tačan razlog njihovog privođenja.

On je za Kosovo onlajn rekao da su doktorka i medicinska sestra sada nalaze na svom radnom mestu u ambulanti u Goraždevcu.

Pavićević je pojasnio da su one na Kosovo ušle preko prelaza Jarinje i da tačan razlog privođenja ne zna, ali da veruje da je po sredi najverovatnije "loša koordinacija", jer kosovska policija u Peći nije bila obaveštena o njihovom dolasku.

Pavićević je potvrdio i da su sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Orahovcu sa novopazarskim registarskim oznakama i vozač koji je upravljao tim vozilom, zaustavljeni u nedelju na prelazu Merdare.

"Do ovog trenutka to vozilo i vozač nisu ušli na Kosovo i to je stvar koja je ostala nerešena, nadam se da će uskoro biti rešena i da kada su u pitanju zdravstveni radnici za ovakve stvari nema mesta", kazao je Pavićević.

On je dodao da je pacijentkinja koja je na dijalizi i koja se vraćala tim vozilom prebačena u druga ambulantna kola i vraćena kući.

Pavićević je ocenio da ne postoji nijedan dobar razlog za tako nešto i da to nanosi štetu svim građanima Kosova bez obzira na njihovu etničku i versku pripadnost.

"Mislim da smo svi ovde u borbi protiv jednog zajedničkog neprijatelja - pandemije korona virusa, koja iako jenjava i dalje je velika pretnja i zdravstveni radnici su tu da pomognu, nikoga ne ugoržavaju i nadamo se će ovakve stvari da se reše i da se više ne ponavljaju", kazao je Pavićević.

Izvor: Танјуг

KiMkosovska policijaprivođenjeGoraždevacPavićević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva