:

:

TV Most

clock

April 04, 2020   15:44

0

109

Kosovska policija: Sve zakonske mere na teritoriji celog Kosova i Metohije

Kosovska policija najavila je da će preduzeti sve policijske akcije u skladu sa zakonskim ovlašćenjima širom KiM. Iz Službe za informisanje rekli su za Gazetu Ekspres da će pored uvođenja karantina za opštine Severna Mitrovica i Zvečan sarađivati i sa nadležnim institucijama, uključujući i lokalne, u cilju sprečavanja širenja pandemije.

Opštine Severna Mitrovica i Zvečan od 18 časova u petak su ušle u karantin, zbog situacije stvorene koronavirusom, navodi se i dodaje da je tu vest objavio predsednik opštine Severna Mitrovica Goran Rakić, koji je rekao da je odluku doneo tamošnji krizni štab.

Gazeta Ekspres je upitala kosovsku policiju koje će mere preduzeti u vezi sa situacijom stvorenom u severnim kosovskim opštinama, a u odgovoru se kaže da će policija na osnovu operativnog naloga za akciju protiv Covid-19 preduzeti sve policijske akcije na celoj teritoriji Kosova.

"Kosovska policija će na osnovu operativnog naloga za spremnost i delovanje protiv Covid-19, preduzeti sve policijske akcije u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u svim regionima KiM", saopštila je u subotu Policijska kancelarija za informacije.

Pored toga, policija je saopštila da će sarađivati sa lokalnim institucijama kako bi sprečila širenje virusa.

"Na osnovu situacije i okolnosti koje je stvorila pandemija, u cilju sprečavanja širenja virusa i radi koordinacije aktivnosti, KP će sarađivati sa svim nadležnim institucijama, uključujući i lokalne", saopšteno je iz KP-a. 

U međuvremenu, potpredsednik ABK-a Ahmet Isufi reagovao je na dešavanja na severu Kosova uz ocenu da je Srbija stavila u karantin opštine severnog dela KiM i pitao "gde su institucije u zemlji koje ne postupaju u skladu sa Ustavom i važećim zakonima".

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMkoronavirusmere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva