:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2023   14:05

0

120

Kosovska policija: U saradnji sa Kforom brinemo o bezbednosti tri opštine

Kosovska policija saopštila je da i danas, u saradnji sa Kforom i nadležnim institucijama, "brine o bezbednosti" tri opštine na severu KiM - Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde su nastavljeni protesti građana.

Priznajući pravo na javna okupljanja putem mirnih protesta, policija se, kako se navodi u saopštenju, i danas stara po službenoj dužnosti "o održavanju javnog reda i mira", preneo je Reporteri.

Kako je saopšteno iz kosovske policije, u saradnji sa Kforom i nadležnim institucijama, ona "nastavlja sa policijskim angažovanjem na sprovođenju reda i javne bezbednosti, osiguravanju bezbednosti građana, obezbeđivanju slobode kretanja, kao i preduzimanju policijskih mera u skladu sa zakonom u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, gde protesti traju i danas".

"Kosovska policija će nastaviti svoju posvećenost u osiguravanju bezbednosti svim građanima bez razlike i poziva građane da obrate posebnu pažnju i oprez, da mirno protestuju i ne nasedaju na moguće provokacije, ma koje prirode one bile", navodi se u saopštenju. 

Izvor: T a n j u g

Kosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva