:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 02, 2020   10:08

0

24

Kosovska vlada planira 20 miliona evra za optužene u Specijalnom sudu

Vlada jednostrano proglašenih institucija u Prištini izdvojiće 20 miliona evra za odbranu svih koji se budu suočili sa optužnicama Specijalnog suda u Hagu za procesuiranje pripadnika bivše OVK koji su počinili ratne zločine na Kosovu.

To je izjavio ministar pravde Seljim Seljimi, navodeći da je sedam miliona izdvojeno za zaštitu potencijalnih optuženih a da će 13 miliona biti u rezervi.

Seljimi je potpisao tri administrativna uputstva za pomoć potencijalnim optuženima u Hagu.

"Od ovih 20 miliona izdvojiće se sredstva za njihovu zaštitu, izdvojiće se sredstva za podršku njihovim porodicama, što je predviđeno drugim uputstvom koje predviđa njihova putovanja, posete itd. I poslednje za one koji su oslobođeni, predviđena je naknada za njihovu oslobađajuću presudu", rekao je Seljimi prištinskim medijima.

Skupština takozvanog Kosova je 2015. godine glasala za osnivanje Specijalnog suda, u sklopu kosovskog pravosudnog sistema, istovremeno usvojivši i zakon o finansijskoj podršci za optužene i članove njihovih užih porodica, uključujući i troškove putovanja, kada se postupci vode van Kosova.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva