:

:

TV Most

clock

April 18, 2019   20:24

0

125

Kosovski mediji: Specijalni sud sprema optužnice protiv Tačija i Veseljija

Prve optužnice Specijalnog suda biće podignute zbog posleratnih ubistava Albanaca a među optuženima će biti i predsednik Kosova Hašim Tači, predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i nekoliko bivših komandanata Oslobodilačke vojske Kosova, piše portal gazetaekspres.

Pozivajući se na visokog zvaničnika Specijalnog suda portal piše da su obezbeđeni mnogi dokazi na kojima će zasnovati optužnice.

Prema portalu, Specijalno tužilaštvo je do sada ispitalo oko 100 osoba u svojstvu osumnjičenih i svedoka, dok u planu ima ispitivanje još 300 pojedinaca pre nego što podigne prve optužnice.

Zvaničnik suda tokom razgovora u jednoj evropskoj zemlji rekao je da će prve optužnice biti o posleratnim ubistvima, za zločine protiv Albanaca.

Prema istom izvoru najviši zvaničnici Kosova biće optuženi i tužilaštvo je obezbedilo svedoke, video snimke i druge dokaze.

"Na osnovu onoga što ima tužilaštvo biće podignuta optužnica za Tačija, Veseljija, (poslanike) Redžepa Seljimija i Dauta Haradinaja, (bivšeg predsednika Srbice) Samija Ljuštakua, bivšeg komandanta OVK Azema Sulje i mnogih drugih ličnosti iz perioda rata", kazao je isti izvor.

Prema njemu glavne ličnosti OVK se plaše jedni od drugih. Podvukao je da će optužnice biti podignute kada se kompletiraju dokazi.

Tribunal je prema njemu informisan i o ličnostima koje su se zalagale da spreče pravdu i to će, prema njemu narednih nedelja dovesti do iznenađenja.

Izvor: Novosti, Beta

KiMSpecijalni sud za OVKTačiVeselji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva