:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Septembar 06, 2021   16:53

0

131

Kosovsko Pomoravlje: Akcija dobrovoljnog davanja krvi uprkos pandemiji koronavirusa

Upkos  pandemiji koronavirusa, nastavlja se tradicija dobrovoljnog davanja krvi  u Kosovskom Pomoravlju.

Zdravstveni centar Gnjilane i opština K.Kamenica organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi, prvi put  u saradnji sa Unijom žena K.Kamenice.  Akciji, koja  je realizovana u zgradi Doma kulture u Ranilugu, odazvalo se dvadesetak građana. Primenjene su sve preventivne mere zaštite od širenja koronavirusa.

"Ovu akciju smo organizovali u saradnji sa Zdravstvenim centrom Gnjilane, jer smatramo da je korisno i humano da se pomažemo. Akciji smo se odazvali zato što smatramo da je veoma značajno, u ovim teškim vremenima, dok vlada korona, da spasimo nečiji život", izjavila je za Rtv Puls Marija Maksimović-Paunović iz Unije žena K.Kamenica.

Zdravstvenom centru Gnjilane potebna je krv svih grupa, jer su potrebe za medicinsko zbrinjavanje stanovništva u Kosovskom Pomoravlju ove godine, zbog korone,  veće nego inače, kaže glavni tehničar ove ustanove Sreten Trajković i ističe da i drugi zanteresovani građani mogu da daju krv.

Zdravstveni centar Gnjilane pruža medicinsku pomoć za više od 35 hiljada Srba koji žive u Kosovskom Pomoravlju, ali i za sve veći broj pacijenata romske i albanske nacionalnosti.

Izvor: RTV Puls

KiMKosovsko Pomoravljeakcija dobrovoljnog davanja krvi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva