:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Oktobar 17, 2021   12:29

0

162

Kosovsko Pomoravlje: Do 11 časova najveća izlaznost u Novom Brdu.

Glasanje u Kosovskom Pomoravlju protiče redovno, uz poštovanje antikovid mera. Međutim, kako RTV Puls saznaje, juče je policija u Klokotu uhapsila četiri osobe za koje se sumnja da su povredili izborna pravila.

Lokalni izbori u opštinama sa srpskom većinom u Kosovskom Pomoravlju protiču redovno, ali uz poštovanje mera uvedenih protiv širenja pandemije koronavirusa. 

Sva biračka mesta otvorena su na vreme, jutros u sedam časova, a izborni materijal dopremljen je blagovoremeno. 

Do 11 časova, kako saznaje RTV Puls, najveća izlaznost, u procentualnom smislu, beleži se u opštini Novo Brdo. Od 9.367 upisanih birača, do 11 časova izašlo je 1,848-oro, što je blizu 16 odsto. 

I u Ranilugu beleži se dobra izlaznost u prvim časovima, jer je do 11 glasalo više od 12 odsto.

U opštini Parteš je od 4.579 birača u prva četiri sata glasalo je 482-oje ili skoro 11 procenata građana upisanih na biračke spiskove.

U Klokotu, jednoj od najmanjih opština na Kosovu, do 11 časova je glasalo ispod 10 odsto upisanih. U toj opštini sinoć su u policijskoj aksciji uhapšena trojica Srba i jedan Albanca  sa inicijalima A.D, M.K, A.T i DŽ.B. zbog sumnje da su prekršili izborna pravila pokušavajući da trguju glasovima birača na današnjim lokalnim izborma. Kako je za Radio Televiziju Puls potvrdio tužilac iz Gnjilana Agron Uka protiv njih je određen pritvor od 48 časova. 

Izvor: RTV Puls

KiMKosovsko PomoravljeizboriNovo Brdoizlaznost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva