:

:

TV Most

Foto: FoNet

clock

Decembar 18, 2019   13:48

0

195

Kozarev: Ne igrajte se vatrom i ne izlažite nedužan narod stradanju

"Edita Tahiri je danas Srbiji zapretila ratom ukoliko ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali Srbija, koliko god želela mir, nikada neće pod pretnjama priznati ono što je nastalo kao plod otimačine, neprava i nasilja", rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.  

Kozarev je podsetio da "Srbija albanskom narodu na Kosovu i Metohiji želi da se razvija i napreduje u demokratskom i ekonomski prosperitetnom društvu, međutim taj nesrećni narod je talac svoje neodgovorne, ratnohuškačke političke elite koja ga drži u stalnom strahu i neizvesnosti". 

"Ista ta albanska politička vrhuška u Prištini uzela je za taoce i Srbe na Kosovu i Metohiji, koji su danas najugroženiji i najobespravljeniji narod u Evropi", istakao je Kozarev. 

Kozarev je naglasio da je "Srbija zemlja okrenuta budućnosti i razvoju i želi da za sobom ostavi patnje i stradanja iz ratne prošlosti, međutim albanski politički lideri su u toj prošlosti, ne samo zarobljeni, već priželjkuju da se ona ponovi". 

"Srbija će činiti sve da sačuva mir kako bi se našem napaćenom regionu omogućilo da zaceli rane i nadoknadi sve ono što je propušteno u godinama sukoba i nestabilnosti, ali naš trud će biti uzaludan ako i ostali ne pokažu makar minimum razuma, dobre volje i uzdržanosti", zaključio je Kozarev.   

On je uputio apel albanskim intelektualcima i političarima na Kosovu i Metohiji "da se ne igraju vatrom i da ne izlažu nedužan narod stradanju zbog svojih ličnih frustracija ili poslovnih kombinacija".

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKozarevTahiri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva