:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2019   12:36

0

354

Kozarev: Trajković širi iste laži kao i Albanci iz Prištine

Član Glavnog odbora SNS Dušan Kozarev izjavio je danas da lider opozicionog Saveza za Kosovo Rada Trajković širi iste laži o ruskom humanitarnom centru kao političari iz Prištine i nastoji da naruši međunarodnu poziciju Srbije.

Kozarev ocenjuje da Trajković, nastupajući kao "fanatični evroatlantista i rusofob", očigledno pokušava da zaradi još neki strani grant za antisrpsko delovanje.

"Zanimljivo je da Đilasova Rada Trajković širi istu laž o ruskom humanitarnom centru kao i albanski političari u Prištini, i sve to čini sa ciljem da naruši međunarodnu poziciju Srbije u Evropi i na Zapadu", naveo je Kozarov u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Srbija ponosna na dobre odnose sa svim zemljama sveta i zadržava pravo da bude vojno neutralna i da ne pripada nijednom vojnom bloku ili savezu.

"I to je pravo sebi obezbedila ozbiljnošću i odgovornošću u rešavanju globalnih i regionalnih izazova", rekao je Kozarev, koji je i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Trajković je na Tviteru napisala da je politika predsednika Aleksandra Vučića politika slabljenja i destabilizacije Srbije.

"Od transformacije humanitarnog centra u Nišu u de facto rusku vojnu bazu, čime se ruši neutralnost zemlje okružene clanicama NATO, do njegovog zalaganja za promene granica, čime ce se dalje parčati Srbija", napisala je Trajković.

Izvor: Танјуг

KiMKozarevTrajkovićKancelarija za KiMRuski humanitarni centar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva