:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 09, 2015   12:05

0

184

Kozarev: Povratnici su heroji

Kozarev je u Osojanu prisustvovao godišnjici obeležavanja prvog povratka raseljenih i izbeglika Srba u to metohijsko selo ističući da su povratnici heroji koji su uspeli da nakon povratka pre tačno 14 godina podignu svoju zajednicu iz pepela.

"Ne govorimo samo o opstanku i ostanku nego i o napretku. Tu je nova crkva, parohijski dom, tu su prateći infastrukturni objekti za život zajednice, ali ni to nije ono čime mi možemo da se zadovoljimo", rekao je Kozarev.

On je dodao da život Srba povratnika na Kosovu i Metohiji treba da bude iz dana u dan bolji i da svakodnevno rade u tom pravcu i istakao da svi treba da rade na poboljšanju uslova za život - Vlada Srbije, Kancelarija za KiM, pokrajinska ministarstva...

"Moramo da uložimo zajedno napore da ovo bude dobar primer na kojem se neće stati", poručio je on i ocenio da povratak treba da se intenzivira.

Kozarev je dodao da u narednim godinama treba za što više građana, koji nisu u tako dobroj situaciji u sredinama u kojima su se trenutno zatekli, stvoriti uslove da sve vrate na svoje i da žive dostojanstveno i bolje, formiraju porodice i izgrade zajednicu koja će počivati na mladima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva