:

:

TV Most

clock

Oktobar 06, 2020   13:57

0

45

KP: Sastanak Kfora i srpske vojske na ‘nultoj tački‘

Kosovska policija saopštila je danas su se pripadnici Kfora i Vojske Srbije sastali u regionu Kosovske Kamenice, ali da je do susreta došlo na ‘nultoj tački ‘, odnosno van teritorije tzv. Kosova.

U policijskom izveštaju se navodi da je jedinica granične policije juče kontaktirala meštane sela Kike u opštini Kosovska Kamenica, prema kojima su se jedinice Kfora na ‘nultoj tački’ sastale sa uniformisanim pripadnicima srpske vojske, na teritoriji Republike Srbije.

Slučaj je zabeležen 5. oktobra oko 13:20.

Pojedini prištinski mediji preneli su ranije danas da su pripadnici srpske Žandarmerije primećeni kako ulaze na teritoriju Kosova juče pre podne u selu Kike u opštini Kamenica, uz podsećanje da se isto  to dogodilo i prošlog meseca, kada je, kako tvrde, žandarmerija viđena u selu Karačevo u istoj opštini.

Međutim, u pitanju je događaj sa početka avgusta, kada se KFOR oglasio povodom navoda u kosovskim medijima da su u selu Karačevo kod Kosovske Kamenice primećeni pripadnici srpske žandarmerije.

Tada je saopšteno da se od 2008. godine sinhronizovane patrole KFOR-a i Vojske Srbije rutinski sprovode zajednički duž administrativne linije, kako bi se obezbedila bezbednost i osiguralo da nema nezgoda. 

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMKFORsrpska vojska"nulta tačka"kosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva