:

:

TV Most

clock

April 09, 2021   15:40

0

185

KPS: Uhapšena dva lica zbog posedovanja oružja a na tri lokacije izvršen pretres

Kancelarija za medije i kontakte s javnošću Regionane direkcije policije – Mitrovica Sever  dostavila je izveštaj medijima u kojem stoji da su dva lica uhapšena jer su osumnjičena  za krivicno delo “neovlašćeno posedovanje oružja ili opasnog orudja”

Rano jutros u selu Gušavac, u opštini Mitrovica uhvaćena su  dva osumnjičena lica, koja su uočeni od strane meštana sela, kod kojih je pronadjen 1 pištolj češke marke sa okvirom i 7 metaka kal.7,65mm, kao i orudja za obijanje i krađu: pajser, klešta, rukavice, kapa crne boje, plastične vezice, kao i kožni novčanik sa indentifikacionim  dokumentima.

Istrazna jedinica Policijske stanice Mitrovica-Sever, izašla je na lice mesta, izvršila uvidjaj i konfiskovala dokazni materijal, a osumnjičena lica su privedena u stanicu radi uzimanja izjava.

Daljim operativnim radom Istražna jedinica PS Mitrovica-Sever došla je do operativnih saznanja da osumnjičeni u svojim kućama poseduju i drugo oružje kao i municiju. Usmenim nalogom dežurnog sudije odobrena su i urađena 3 pretresa, na tri lokacije.

U selu Bistrica, u opštini Leposavić pronađena je jedna automatska puška, i jedna  puška M-48. U Južnoj Mitrovici u naselju Kolonija, pronađeni su delovi od automatske puške, pištoljski šaržeri, kao i određena količina municije različitog kalibra. U Zvečanu pretresom nije ništa pronađeno.

Od osumnjičenih su oduzeta 3 mobilna telefona, koja sadrže obiman dokazni materijal, o predmetima raznih krivičnih dela, pa se u tom sklopu istraga nastavlja.osumnjičenima je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKPS

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva