:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Novembar 10, 2020   15:59

0

119

Kraj rata u Karabahu - Jermenija, Azerbejdžan i Rusija postigli dogovor; Demonstranti u Jerevanu upali u zgradu Vlade

Premijer Jermenije Nikol Pašinijan izjavio je sinoć da je potpisao deklaraciju sa liderima Rusije i Azerbejžana, Vladimirom Putinom i Ilhamom Alijevim da se u utorak okonča rat oko Nagorno-Karabaha.

"Doneo sam tešku, izuzetno tešku odluku za mene lično i za sve nas. Potpisao sam deklaraciju s predsednicima Rusije i Azerbejdžana o prestanku rata, počev od 01.00", naveo je Pašinijan na Fejsbuku.

On je dodao da je deklaracija izuzetno bolna za njega i za jermenski narod, ali je naveo da je tu odluku doneo na osnovu temeljne analize vojne situacije i na osnovu procene ljudi koji najbolje razumeju ono što se dešava, prenosi armenpreš.

"Ovo nije pobeda, ali nije ni poraz, sve dok sami ne priznamo da smo pobeđeni. Mi nikad nismo mislili o sebi kao o poraženima i to treba da bude početak nove ere našeg nacionalnog jedinstva, obnove. Treba da analiziramo godine naše nezavisnosti, planiramo našu budućnost kako ne bismo ponovili greške iz prošlosti", poručio je Pašinijan.

On je naveo da "kleči pred svim mučenicima, oficirima, vojnicima, generalima i volonterima koji su branili i brane njihovu domovinu, žrtvujući svoje živote".

"Borili smo se do kraja. Pobedićemo", poručio je Pašinijan.

Jermenija i Azerbejdžan se sukobljavaju oko Nagorno-Karabaha, planinske oblasti u Azerbejdžanu s većinskim jermenskim stanovništvom.

Jerevan: Demonstranti probili kordon i upali u zgradu vlade

Građani Jerevana su tokom protesta u ponedeljak uveče protiv odluke o okončanju rata u Nagorno-Karabahu probili kordon snaga bezbednosti i upali zgradu jermenske vlade.

Kako prenosi TASS, "agresivni demonstranti" razbijaju vrata kabineta.

Izvor: Танјуг

Nagorno Karabah
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva