:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Januar 17, 2021   14:25

0

150

Krasnići: Ne verujem da će Kurti dobiti većinu na izborima

Ne verujem da će pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija osvojiti 50 odsto glasova na predstojećim prevremenim pralamentarnim izborima, jer treba uzeti u obzir i izlaznost birača u vreme pandemije, izjavio je politički analitičar Iljir Krasnići.

Prema njegovim mišljenju, Samoopredeljenje će svakako dobiti najveću podršku građana.

On je ukazao da se na predstojećim prevremenim pralamentarnim izborima, koji će biti održani 14. februara, može očekivati smanjen odziv birača zbog pandemije koronavirusa i dodao da je neizvesno da li će Samoopredeljenje uspeti da dobije dovoljan broj glasova za samostalno forimiranje Vlade.

Krasnići je izjavio je da vršilac dužnosti kosovskog predsednika Vjosa Osmani nije zloupotrebljena od strane lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i istakao da nakon nesuglasica sa pojedincima unutar Demokratskog saveza Kosova ona nije imala drugog izbora.

"Ne verujem da je Vjosa Osmani zloupotrebljena, ali je još rano predvideti šta će se desiti sa pozicijom predsednika, jer sve zavisi od toga kako će Aljbin Kurti proći na ovim izborima", rekao je Krasnići za Kosovo onlajn.

Prema njegovim rečima, ako Samoopredeljenje uspe da dobije dovoljan broj glasova i formira Vladu, onda neće biti problema za Vjosu Osmani.

"Ona nije imala drugog izbora od kada su počela prepucavanja između nje i Demokratskog saveza Kosova”, rekao je Krasnići.

Izvor: Танјуг

KiMKurtiKrasnićiizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva