:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Jun 22, 2020   18:53

0

189

Krivična prijava protiv Amfilohija, zgradu policije napustio posle šest sati

Protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija podnete dve prijave. Mitropolit je nakon šest sati izašao iz zgrade Centra bezbednosti "Podgorica", javljaju "Vijesti".

 

Protiv mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija podneta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz Uprave policije.

"On je ovo djelo, sumnja se, počinio na način što je organizovao javno okupljanje u pokretu kojem je po procjenama policije prisustvovalo oko 8.000 građana što je suprotno mjeri Ministarstva zdravlja o dozvoljenom broju građana na javnim okupljanjima", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije navode da je protiv mitropolita Amfilohije podneta i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, javljaju Vijesti. 

Mitropolit Amfilohije pozvan je ranije danas u policiju kako bi, u svojstvu građanina dao izjavu zbog sinoćnje litije ulicama Glavnog grada.

Sa Amfilohijem su u Centar bezbednosti (CB) Podgorica bila i dva advokata.

Dok je mitropolit Amfilohije bio na saslušanju ispred zgrade podgoričke policije okupilo se dvadesetak sveštenika i monahinja, kao i nekoliko građana na platou u znak podrške.

Policija je sveštenike i okupljene građane upozorila da moraju se raziđu, jer javno okupljanje nije prijavljeno i ne može mu prisustvovati više od 20 osoba.

Nakon skandiranja "pustite vladiku" iz zgrade CB-a izašao je jedan od mitropolitovih pravnih zastupnika, advokat Božo Milonjić.

On je okupljenima prenio poruku mitropolita - da poštuju naredu policije, naprave distancu i ne skandiraju.

Sveštenstvo i okupljeni građani razdvojili su se u manje grupe.

Amfilohiju je jutros u Cetinjskom manastiru uručen poziv u kome je pisalo da je potrebno od njega prikupiti obaveštenja u svojstvu građanina.

Izvor: RTS

AmfilohijeCrna Gorakrivična prijava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva