:

:

TV Most

Foto: gov.me

clock

Januar 15, 2021   19:29

0

34

Krivokapić i Đukanović o kohabitaciji

U zgradi Vlade Crne Gore održan je sastanak predsednika Mila Đukanovića i premijera Zdravka Krivokapića, u prisustvu predsednika Skupštine Alekse Bečića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

 

Na sastanku, održanom na incijativu Zdravka Krivokaića, razgovaralo se o pitanjima koja su "važna i za vlast i za opoziciju, kao i za građane Crne Gore".

U zajedničkom saopštenju dostavljenom medijima se navodi da su sagovornici konstatovali da bez razvoja institucija nema demokratskog i ekonomskog napretka zemlje.

Navodi se da su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje.

"Iskazana je spremnost da se taj interes sledi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca", stoji u zajedničkom saopštenju nakon sastanka koji je trajao gotovo tri sata.

Razgovarano je, navodi se, i o pitanjima koja su bila predmet nerazumevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.

"Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti", navod se u saopštenju.

Sastanak je bio zatvoren za medije, a Đukanović je, kako prenose podgoričke Vijesti, vladu napustio na sporedni izlaz, na koji je i ušao na sastanak.

Krivokapić je ovaj sastanak sazvao nakon što je Đukanović odbio da potpiše set zakona, među kojima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti, kao i predložna rešenja o nekim kadrovskim promenama u Vojsci Crne Gore.

Izvor: RTS

Crna GoraZdravko KrivokapićMilo ĐukanovićDritan AbazovićAleksa Bečić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?