:

:

TV Most

Foto: gov.me

clock

Januar 15, 2021   19:29

0

228

Krivokapić i Đukanović o kohabitaciji

U zgradi Vlade Crne Gore održan je sastanak predsednika Mila Đukanovića i premijera Zdravka Krivokapića, u prisustvu predsednika Skupštine Alekse Bečića i potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

 

Na sastanku, održanom na incijativu Zdravka Krivokaića, razgovaralo se o pitanjima koja su "važna i za vlast i za opoziciju, kao i za građane Crne Gore".

U zajedničkom saopštenju dostavljenom medijima se navodi da su sagovornici konstatovali da bez razvoja institucija nema demokratskog i ekonomskog napretka zemlje.

Navodi se da su razmotrena pitanja koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja, bez čega nema ni demokratskog ni ekonomskog napretka zemlje.

"Iskazana je spremnost da se taj interes sledi kao zajednički nacionalni interes i unapređuje zajednička odgovornost prema potrebi daljeg razvoja Crne Gore kao evropskog društva, kvalitetnijeg životnog standarda i slobode pojedinca", stoji u zajedničkom saopštenju nakon sastanka koji je trajao gotovo tri sata.

Razgovarano je, navodi se, i o pitanjima koja su bila predmet nerazumevanja u prvim etapama funkcionisanja kohabitacije.

"Iskazana je spremnost da se većom inicijativnošću za saradnju i konstruktivnošću u dijalogu unapređuju i stvaraju uslovi da imamo model kohabitacije, koji će voditi efikasnijem funkcionisanju vlasti i doprinositi kvalitetnijem legitimisanju Crne Gore i njene demokratije u međunarodnoj javnosti", navod se u saopštenju.

Sastanak je bio zatvoren za medije, a Đukanović je, kako prenose podgoričke Vijesti, vladu napustio na sporedni izlaz, na koji je i ušao na sastanak.

Krivokapić je ovaj sastanak sazvao nakon što je Đukanović odbio da potpiše set zakona, među kojima je i izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti, kao i predložna rešenja o nekim kadrovskim promenama u Vojsci Crne Gore.

Izvor: RTS

Crna GoraZdravko KrivokapićMilo ĐukanovićDritan AbazovićAleksa Bečić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva