:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2021   21:45

0

124

Krivokapić i Mandić ponovo razmenili teške optužbe

Jedan od lidera DF Andrija Mandić i premijer Zdravko Krivokapić razmenili su ponovo međusobne optužbe tako što je Mandić poručio da se prvi čovek vlade služi, kako je naveo, "ogavnim lažima", iz "majbaha" sarađuje sa DPS-om, da je izdao svoju listu, SPC i pre svega narod, a premijer mu na to odgovrio da srpski narod nije njegova "prćija".

Reagujući na Mandićevo, kako navodi, spočitavanje prvog mesta na izbornoj listi "Za budućnost Crne Gore" koje mu je ustupio na molbu Crkve, Krivokapić tvrdi da obojica znaju da nije bilo "pomiriteljske i veličanstvene uloge Crkve", ne bi im, kaže, svima zajedno pomoglo ni to što ste se jedan od lideraa DF-a povukao na poslednje, 81. mesto".

Krivokapić ponovo obećava da će potpisati Temeljni ugovor sa SPC, a Mandića poziva da mu samo on ne govori o Crkvi jer se na sastnaku na Ostrogu, tvrdi premijer, upravo koalicioni partner DF-a "ostvrio čak i na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija".

"Samo mi Vi ne govorite o Crkvi, Vi, koji ste sa skoro dva sata zakašnjenja došli u Hram Hristovog vaskrsenja, na opelo koje je blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju...jer ste imali preča posla na samo par kilometara odatle", naveo je Krivokapić, saopšteno je iz vlade.

Optužujući Mandića da srpskom narodu u Crnoj Gori nanosi štetu guranjem u opoziciju i proteste, Krivokapić je naveo:

"Nije srpski narod Vaša prćija...", poručio je Krivokapić i dodao da "neće dopustiti" da Mandić, odnosno DF marginalizuje srpski narod sa DPS-om.

Prethodno Mandić je na svom fejsbuk profilu za tvrdnje Krivokaića, da DF ima partnerske odnose sa DPS-om Mila Ðukanovića, napisao da je reč o "ogavnim lažima".

Negirajući Krivokapićeve tvrdnje, Mandić je dodao da još "one večeri kad je odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala na čelo vlade, ali teško je ko procenjivao da će se dodatno izbrukati i zajedno sa DPS-om izglasavati rezolucije po kojima su Srbi najveći neprijatelji".

"Krivokapić je čovek koji je izdao sopstvenu listu, najbliže saradnike, Srpsku pravoslavnu crkvu i, pre svega, narod...", naveo je Mandić.

Precizirao je da Krivokapića nije izabrao narod, kome piše pisma, već da mu je on, na početku svega, na molbu Crkve, ustupio svoje mesto na čelu liste “Za budućnost Crne Gore”, a da ga je njegov kolega Milan Knežević predložio za mandatara, a potom ga je, kaže, 27 poslanika DF-a izglasalo za premijera.

Mandić je poručio da "nije prirodno ovako otvoreno se brukati pod stare dane, praveći tajne dogovore sa DPS-om, a koje sada želi da pripiše drugima”.

Izvor: Танјуг

KrivokapićMandićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva