:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Mart 21, 2021   14:55

0

142

Krivokapić: Podneti prijave za odavanje tajni

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pozvao je danas tužilaštvo da podnese krivičnu prijavu protiv poslanika koji su skupštinskom Odboru za bezbednost javnosti dostavili tajne podatke, ističući da su ti poslanici "nedostojni funkcije".

On je ocenio da su pojedini poslanici u Odboru "nepravedno i neprofesionalno" optužili direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Vukšića za odavanje tajnih podataka tajnoj službi jedne države članice NATO-a, prenose Vijesti.

"Određeni poslanici su istrčali ispred rude da bi optužili Vukšića da se na tom dokumentu nalaze podaci koji predstavljaju podatke dobijene od NATO članica. To nije tačno. Taj podatak je interni podatak ANB-a i dostavljen je poslanicima", kazao je Krivokapić.

Krivokapić je naveo da će Vukšić, prema njegovim informacijama, pokrenuti interni postupak kako bi se utvrdilo kako je dokument došao do Odbora.

Poslanik SDP-a i član skupštinskog Odbora za bezbednost Raško Konjević optužio je protekle nedelje v.d. direktora ANB Dejana Vukšića da je odao obaveštajne podatke tajnoj službi jedne države članice NATO-a.

Vukšić je navodno odao tajne podake o lažnom americkom diplomati Stevanu Simijanoviću, koji je bio predmet kontrolng saslušanja potpredsednika vlade Dritana Abazovića.

Izvor: T a n j u g

Miodrag KrivokapićANBNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva