Krivokapić: Pripremamo novi sporazum, obuhvata ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti

:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Septembar 16, 2020   15:35

0

18

Krivokapić: Pripremamo novi sporazum, obuhvata ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić rekao je da je u pripremi drugi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti. Nije precizno odgovorio na pitanje da li će biti ukinute sankcije Rusiji.

Odgovarajući na pitanje ruskog medija Njezagaj da li je moguće da će nakon promene vlasti Crna Gora ukinuti "antiruske sankcije", Krivokapić je rekao da su "odnosi uvijek bili takvi da su se Rusi pre 30 godina doživljavali kao najbliži ljudi".

"Ali, Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujući, naravno, i Rusiju", naveo je Krivokapić, a prenosi RTCG.

Upitan zbog čega prvi koalicioni sporazum u pobedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi veroispovesti, Krivokapić je rekao da je u pripremi drugi sporazum.

Zbog tog Zakona desetine hiljada građana protestovalo je na ulicama sedam meseci.

"Programom zakonodavnih reformi tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti", naveo je on.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva