:

:

TV Most

clock

Septembar 06, 2021   19:44

0

152

Krivokapić: Protekli događaji pokušaj destabiliazacije Crne Gore, uvođenje nereda i haosa

Predsednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić navodi da je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju bio povod da određene strukture, koje pripadaju određenom delu politike, koja pokušava od 30. avgusta da prekroje rezultate izborne volje građana, destabilizuju Crnu Goru, uvedu nered, haos i nepoštovanje Ustava i zakona.

Zdravko Krivokapić je naveo da se Crna Gora nalazila u jednoj vrlo delikatnoj i kompleksnoj situaciji.

"Kao što danas možemo da svjedočimo, vidite da nije ovaj događaj bio toliko značajan sa stanovišta ustoličenja mitropolita Joanikija. On je bio povod da određene strukture koje pripadaju određenom dijelu politike, koja pokušava od 30. avgusta da prekroji rezultate izborne volje građana. To je bio vrsni trenutak u kome je trebalo da se ostvari ono što nije ostvareno, a to je destabilizacija Crne Gore, uvođenja nereda, haosa i nepoštovanja Ustava i zakona", rekao je Krivokapić na konferenciji za medije povodom aktuelnih dešavanja u državi.

Prema njegovim rečima zahvaljući odlučnoj akciji Uprave policije i Vojske ustoličenje mitropolita Joanikija je proteklo bez bilo kakvih povreda, a u jednom trenutku je, kako kaže, događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posledicama.

"Neko je namjerno pravio takvu situaciju. Vršio medijsko spinovanje, omogućavao preko društvenih mreža, a čak najvjerovatnije, i preko određenih rezervnih platformi koji postoje u Crnoj Gori. Takve softvere može da imaju samo legitimne službe bezbjednosti", istakao je Krivokapić.

Zahvalio se svim građanima Crne Gore, koji su, kako kaže, napokon pokazali da je Crna Gora ono što je oduvek bila - slobodarska, demokratska i što je najvažnije, uzdržana od bilo kakvih sukoba.

"Oni koji su bili tamo dobro znaju da je to interes koji povezuje da je najmanje tu ideologije, a najviše veze politike i organizovanih kriminalnih grupa. Možda, muk koji dolazi vezano za pad onoga tovara, sada više ubjeđuje i mene kao premijera, a vjerovatno i građane Crne Gore, da to nije bilo slučajno. Da su ove sile, koje žele da napokon od Crne Gore naprave državu koja nikad nije bila, jer Crna Gora je država poštovanja jedni drugih. Suživota jednih sa drugima. Djelovanja u kome nema nasilja", dodao je Krivokapić.

"Crna Gora pokazala stabilnost"

Istakao je i da je država pokazala stabilnost, te da se pokazalo da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira.

"Upravo to je ono što je najveća pobjeda svih nas. Nema ni pobjednika ni poraženih. Dobili su svi građani, jer su pokazali da su dostojanstveni. Da mogu u najtežim trenutcima da izdrže ono što su njihovi preci izdržavali u još težim okolnostima i da smo napravili jedan iskorak ka pomirenju. I da u Crnoj Gori više nema podjela po nacionalnoj, vjerskoj, istorijskoj, ideološkoj pripadnosti", rekao je Krivokapić.

"Niko neće biti pošteđen" 

Premijer Crne Gore rekao je da će se u narednih sedam dana analizirati situacija oko dešavanja na Cetinju i poručio da "niko neće biti pošteđen".

On je na konferenciji za novinare rekao da će "svi oni koji su se ogrešili na bilo koji način snositi odgovornost".

"U komandnom dijelu odgovornosti će biti preispitan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbijedio ili nije obezbijedio, uradio ili ne, djelovao ili ne i to će u sledećih sedam dana biti urađeno i vi ćete biti informisani. Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti", poručio je premijer Crne Gore.

Izvor: RTS, RTCG

Crna GoraKrivokapićCetinjeneredi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva