:

:

TV Most

clock

April 18, 2021   16:13

0

136

Krivokapić: Uskoro termin potpisivanja Ugovora sa SPC

Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), saopštio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

 

On je na Tviteru naveo da je razgovarao s patrijarhom SPC Porfirijem i najavio da će termin potpisivanje ugovora uskoro biti usaglašen.

"Ovo pitanje ne sme biti predmet politizacije ili podmetanja, ne bi li se ostvario koji politički poen. Ako je SPC zadovoljna, nije mi jasno što su nezadovoljni neki koji se danas predstavljaju njenim zaštitnicima", napisao je Krivokapić.

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je ranije danas Krivokapića da bez odlaganja potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

"Pozivam Zdravka Krivokapića da sa Srpskom pravoslavnom crkvom bez odlaganja potpiše temeljni ugovor koji mu je dostavljen prošle nedelje. Vreme nam curi", napisao je Knežević na Tviteru.

Podgorička "Borba" objavila je prethodno, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je ugovor Krivokapiću predao visoki službenik Patrijaršije SPC u manastiru Ždrebaonik, uz prisustvo vladike Joanikija.

Kako se navodi, ugovorom bi se zaštitila sva prava vernika i imovine koja pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim eparhijama.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraSPCZdravko Krivokapić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva