:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 25, 2022   12:02

0

114

Krivokapić: Veće razmatra bezbednosnu situaciju, Radulović od septembra radio za manjinsku vladu

Veće za nacionalnu bezbednost zasedaće danas u Podgorici, a sednicu je sazvao crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

Kako je rečeno za portal RTCG, sednica počinje u 17 časova.

Prema saznanjima portala, na sednici će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svjetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

Treba očekivati i da se se na dnevnom redu sednice nađe i izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija početkom septembra na Cetinju.

Na čelu Veća za nacionalnu bezbednost je premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić: Radulović od septembra radio za manjinsku vladu

Premijer Crne Gore  izjavio je danas da je ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović od septembra prošle godine intenzivno radio za manjinsku vladu.

Krivokapić je, komentarišući moguću smenu šefa crnogorske diplomatije, rekao da ga etika zanima više od politike, navodeći da oni koji ruše vladu iznutra nisu dovoljno etični, prenosi portal RTCG.

Crnogorski premijer je, nakon konferencije "Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija", ocenio da bi najčasnije bilo da ti ljudi podnesu ostavke.

"Maske su počele da padaju, a u sledećim danima će da padnu skroz", rekao je Krivokapić. On je postavio pitanje zašto neko ruši vladu kad je, kako on smatra, ostvarila najbolje rezultate, između ostalog izbegavajući da građanima smanji plate i penzije.

Dodao je da oni koji pričaju o demokratiji govore o prelaznom rješenju, ali da nema prelaznog rješenja.

"Ako ste demokrata, vratite mandat građanima, a to znači vanredne parlamentarne izbore", rekao je Krivokapić.

Ocenio je da će aktuelna vlada pasti samo zato što nema mentore i nijedan centar moći ne stoji iza nje.

Krivokapić je rekao da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) nije potpisan zbog, kako je naveo, "raznih igara političara, analitičara, ali i nekih episkopa".

Dodao je da želi da na sednici Veća za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana za dana, izveštaj Komisije za analizu rezultata bezbednosnog sektora prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju bude dostupan javnosti.

Krivokapić je na konferenciji "Značaj slobode medija za poglavlje 27 i proces evropskih integracija", rekao da je u Crnoj Gori na delu državni udar, prenele su Vijesti.

On smatra da nije bitno kakva će i ko će biti sledeća Vlada, ali da je bitno šta se ostavlja sledećim generacijama.

Konjević: Krivokapić želi na sednici Veća da smeni Brđanina

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević tvrdi da premijer Zdravko Krivokapić želi da na današnjoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost izdejstvuje zaključak o smeni direktora policije Zorana Brđanina.

"Svaka odluka Veća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog predloga ministra unutrašnjih poslova", napisao je Konjević na Tviteru.

Predsjednik SDP tvrdi i da premijer pokušava da, kako je naveo, "policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje".

"Pošto mu to neće uspeti ne bi me začudilo da se u "znak protesta" zaključa u kabinet i otpočne štrajk glađu radi ugroženosti njegovih prava, pardon fotelje. Time bi trajući cirkus doživeo vrhunac" napisao je Konjević.

Veće za nacionalnu bezbednost zasedaće danas u Podgorici, a sednicu je sazvao premijer Zdravko Krivokapić.

Prema saznanjima portala RTCG, na sednici će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

RTCG navodi da treba očekivati da se se na dnevnom redu sednice nađe i izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija početkom septembra na Cetinju.

Vijesti su sinoć prenel da se ocekuje da Veće, pored aktuelne bezbednosne situacije u zemlji i izveštaja o dešavanjima na Cetinju, otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića.

Izvor: T a n j u g

Crna GoraKrivokapićmanjinska vladaRadulović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva