:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2022   19:58

0

251

Krizni štab: Kurti pokušava da uvuče Srbe u sukob sa KFOR-om

Zbog serije dezinformacija koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda obaveštavamo javnost da Srbi ne napadaju ni KFOR ni EULEKS, šta više mi u njima vidimo zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca, saopštio je Krizni štab srpskog naroda sa severa KiM.

"Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR  sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa KFOR-om, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa rezolucijom 1244. Odbijalne KFOR-a i EULEKS-a da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija  je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije", stoji u sapštenju Kriznog štaba. 

Krizni štab podsetio je "da su politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta javno pozvali građane na saradnju sa KFOR-om i EULEKS-om jer su te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje mi poštujemo".

"Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i EULEKS da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe", stoji na kraju saopštenja.

Danas se u medijima pojavila informacija da je sinoć došlo do sukoba u kome je pucano na pripadniike KFOR-a.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMKrizni štabKFOREuleksKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva