:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Februar 23, 2021   15:08

0

106

Krizni štab opštine Gračanica: Situacija sa Kovidom visokorizična i svakim danom lošija

Situacija sa pandemijom  Kovida 19 na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Kriznog štaba nakon današnje sednice.

Krizni štab opštine Gračanica održao je danas sednicu na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na teritoriji opštine Gračanica. Naglašeno je da je od prve polovine februara epidemiolška situacija svakim danom sve lošija sa tendencijom pogoršanja. Razlog tome je nedovoljna primena anti kovid mera među stanovništvom, privrednim i poslovnim subjektima i većim delom institucija.

Krizni štab opštine Gračanica usvojio je predlog da se od svih direktora obrazovnih i vaspitnih institucija zatraži detaljan izveštaj o preseku stanja nakon čega će se zavisno od procene preduzimati dodatne mere.

S obzirom da su smeštajni kapaciteti u bolnicama skoro popunjeni a priliv pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom povećan doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapacitetakako bi se svima pružila adekvatna medicinska pomoć.

Inspekcijski organi u saradnji sa Policijom sprovešće detaljnu kontolu ugostiteljskih objekata, privrednih i poslovnih subjekata kao i banaka i primeniće se mere u skladu sa zakonom ukoliko se ne ispoštuju anti kovid mere koje se pre svega odnose na socijalnu distancu, nošenje maski, broja okupljenih gostiju i poštovanje radnog vremena.

Odeljenje Javnih službi opštine Gračanica od danas pojačava aktivnosti na dezinfekciji javnih institucija i površina.

Javnim institucijama preporučuje se smanjenje broja radnika te organizovanje rada od kuće u svakom sektoru gde za to postoji mogućnost.

Kriznni štab opštine Gračanica uputio je apel građanima da situaciju shvate najozbiljnije i da svojim disciplinovanim ponašanjem i pojačanom odgovornošću pomognu zdravstvenim radnicima, svojoj porodici i sebi samima da sa što manje posledica izađemo iz ove borbe.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiMGračanicaKrizni štabepidemiološke merekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva