:

:

TV Most

clock

April 03, 2020   9:56

0

212

Krizni štab Opštine Zvečan: OSTANI KOD KUĆE!

Na teritoriji opštine Zvečan, prema podacima dobijenim od Zavoda za javno Zdravlje, trenutno imamo 3 lica koja su pozitivna na virus Кovid-19, dva muškarca i jedna žena. Dva lica nalaze se na Infektivnoj klinici u Kosovskoj Mitrovici, a jedno lice je u samoizolaciji,  saopštio je Krizni štaba Opštine Zvečan.

Kako se navodi u saopštenju, 43 lica nalaze se u samoizolaciji – lica koja su bila u kontaktu sa osobama pozitivnim na virus Kovid-19, dok se 7 lica nalazi pod zdravstvenim nadzorom – lica koja su doputovala iz inostranstva.

Nove mere Kriznog štaba podrazumevaju zabranu kretanja za sve građane od 13 časova u subotu do 05 sati u ponedeljak. Radnim danima zabrana kretanja je od 17 do 05 časova.

Zabranjuju se okupljanja više od 2 lica, kao i okupljanja i boravak u parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport.

Krizni štab Opštine Zvečan apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju propisanih mera i ne izlaze iz svojih domova bez preke potrebe, čak ni u vreme kada je kretanje dozvoljeno, a starija lica i hronični bolesnici se mole da se striktno pridržavaju svih do sada donetih mera, uputstava i preporuka nadležnih organa, te da nipošto ne napuštaju svoje domove. U slučaju izlaska, obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica, kao i držanje rastojanja od najmanje dva metra prilikom susreta sa drugim osobama.

Krizni štab apeluje na sve građane koji imaju bilo kakve znake i simptome koji ukazuju na virus KOVID-19 ili koji su bili u kontaktu sa osobama koje su pozitivne na KOVID-19, da se u što kraćem roku jave nadležnim lekarima, pozivom na brojeve telefona:

Dom zdravlja Zvečan: (028) 664-161

Zavod za javno zdravlje: dr Živorad Radojković 064-825-28-21, dr Filip Džudović 066-100-097, dr Desa Vuksanović 064-488-4672.

Kontakt telefon Kriznog štaba Opštine Zvečan za pomoć svim starijim domaćinstvima i samačkim licima sa teritorije opštine Zvečan (028) 664-728.

Apel: OSTANI KOD KUĆE!

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva