:

:

TV Most

clock

Mart 16, 2020   16:53

0

291

Krizni štab Opštine Zvečan: Pridržavati se preporuka Vlade Republike Srbije

Danas je u Velikoj sali Opštine Zvečan održana druga sednica Kriznog Štaba  Opštine Zvečan, kojoj su prisustvovali predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan, članovi Privremenog organa, direktori osnovnih i srednjih škola, obdaništa, Doma zdravlja, JKSP-a, kompleksa „Rajska Banja“, privrednici, i predstavnici drugih javnih ustanova.

 

Sastanak je održan povodom trenutne situacije sa naznakom uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, a samim tim i na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Na sastanku je rečeno da nema mesta panici, ali da se svi moraju pridržavati preporuka Vlade Republike Srbije. Data je naredba svim licima iznad 65 godina da ne napuštaju svoje domove. Doneta je odluka o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata. Privremeno se obustavlja rad sa strankama u Opštini Zvečan.

Osnovnih životnih namirnica ima u dovoljnim količinama. 

Centru za socijalni rad je dat nalog da kontaktira sve svoje korisnike sa naredbom da stariji od 65 godina ne napuštaju svoje domove.

Udruženje penzionera je takođe dobilo nalog da kontaktira sve svoje korisnike sa naredbom da ne napuštaju svoje domove.

Sa nadležnima iz Doma zdravlja dogovoreno je da formiraju više mobilnih i patronažnih ekipa koje će preventivno obilaziti sva staračka domaćinstva. Pacijenti koji boluju od hroničnih bolesti, naročito stariji od 65 godina, moći će putem telefona da kontaktiraju svoje izabrane lekare, radi propisivanja redovne terapije.

Brojevi telefona koje građani mogu da pozovu:
028/664-161 – Dom zdravlja Zvečan
028/664-726 – Opština Zvečan

Izvor: TV Most, Saopštenje

Privremeni organ Opštine Zvečankoronavirusmere
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva