:

:

TV Most

clock

April 03, 2020   13:43

0

90

Krizni štab: U Kosovskoj Mitrovici 11 slučajeva zaraženih koronavirusom

U Kosovskoj Mitroivici broj potvrđenih slučajeva na COVID 19 je 11, saopštio je danas Aleksandar Spirić, predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

“Testirane su još 83 osobe – radnici i zatvorenici Pritvorske jedinice u Mitrovici i svi rezultati su negativni” rekao je Spirić u obraćanju javnosti. Kako je rekao epidemiolog dr Aleksandar Antonijević, uzorkovano je još 24 ljudi , a do kraja dana taj broj ići će do 120.

” Reč je o osobama koje imaju simptome ili osobama koje su bile u dodiru sa ljudima kod kojih je koronavirus potvrđen, kao i medicinsko osoblje” dodao je Spirić.

U Kosovksoj Mitrovici, uzorkovanje i pregled se vrše u trijažnoj ambulanti, koja je po odluci Kriznog štaba Kosovska Mitrovica, postavljen u blizini Doma zdravlja.

“Krizni štab se trudi da pomogne zdravstvenom osoblju u dopremanju neophodne medcinske opreme!, rekao je Spirić.

Kako je Spirić dodao, očekuje se odluka Centralnog kriznog štaba u Beogradu, da se omogući smeštanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, u improvizovanu bolnicu u Studentskom domu. To je bio predlog epidemiologa iz Beograda koji su boravili u Kosovskoj Mitrovici na inicijativu predsednika Srbije Aleksandar Vučića i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska Mitrovicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva