:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2023   19:31

0

71

Krkobabić: Dodelićemo još 187 kuća mladim parovima, jer Srbija ne sme da stane

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić rekao večeras da je potpisano još 187 novih ugovora za dodelu praznih kuća na selu mladim bračnim parovima, što čini ukupan broj od  2.650 dodeljenih kuća za dve i po godine od kada je projekat počeo. 

"Smestili smo na taj način 10.000 ljudi, 3500 dece i obezbedili im krov nad glavom. U Rasinskom okrugu dodeljeno je 50 kuća, a prosek godina dobitnika je manji od 30, a verovali ili ne, a to govori statistika, oni su iz grada došli na selo", rekao je Krkobabić na predizbornom skupu Srpske napredne stranke u Kruševcu. 

On je istakao da mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će država obezbediti koliko god sredstava je potrebno da se ovakvi projekti nastave. 

"Rekao mi je, da koliko god mladih ljudi želi da se osamostali, dođe ili vrati se na selo, obezbedićemo sredstva", istakao je Krkobabić. 

On je pozdravio sve penzionere u Srbiji i rekao da se PUPS zalaže za takav sistem obračuna penzija da "penzije prate plate". 

"Vas penzionera ima 1,6 miliona u Srbiji, i želim da vam kažem - penzije da prate plate, a to znači da penzija penzionisanog učitelja treba da raste koliko i zarada njegovog aktivnog kolege. Ni manje, ni više. To je ono što je pošteno", rekao je Krkobabić. 

On je rekao da će na predstojećim izborima u Srbiji, pred građanima biti mnogo izbornih lista, ali poručio da ne treba da razmišljaju, već glasaju za listu broj jedan "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane". 

Specijalista radiologije Rada Joksimović rekla je da veruje da je svaki čovek  pođednako bitan i važan i da je zato izabrala lekarsku profesiju.

"Verujem u poštene i čestite ljude sa jasnom vizijom u budućnosti za svoju otadžbinu. Zato sam izabrala da stanem uz ove ljude, uz vas dragi naprednjaci, uz vas poštovani predsedniče i uz našeg (Bratislava) Batu Gašića", rekla je Joksimović.

Ona je dodala da su širom zemlje u prethodnom periodu izgrađene nove bolnice i klinički centri, ali i renoviran veliki broj zdravstvenih ustanova.

"Opremljene su novim mamografima, skenerima, magnetnom rezonancom, angiosalama, brojnim rendgen aparatima, ultrazvučnim aparatima i mnogobrojnom drugom opremom u zdravstvu koja se koristi", navela je Joksimović.

Joksimović je istakla da je zavšen i projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u Kruševcu, koji je vredan 6,5 milijardi dinara.

"Naravno, nastavlja se i trend sa proširenjem kadrovskog plana za zapošljavanje lekara, medicinskih sestara i drugog nemedicinskog osoblja, koji svakako čine stub savremenog zdravstva. Nama je svakako cilj da našim pacijentima omogućimo prevenciju, adekvatno lečenje, da im pružimo najbolje zdravstvene usluge kakve zaslužuju, jer briga o zdravlju je apsolutni imperativ za svakodnevno funkcionisanje i kvalitetne međuljudske odnose našeg stanovništva", rekla je Joksimović.

Jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu Andrijana Jovanović, koja je u novembru dobila specijalizaciju na Klinici za dečju hirurgiju, ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra u Nišu, poručila je da je dobila priliku da radi u svojoj zemlji zahvaljujući politici države i zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića i Vladi Republike Srbije. 

"Moje kolege i ja, za razliku od mnogih koji su ranijih godina morali da napuste svoju zemlju, da bi radili ono za šta su se školovali, nećemo morati da učimo nemački, norveški ili bilo koji drugi strani jezik. Mi ostajemo ovde", rekla je Jovanović.

Ona je istakla da je politika predsednika Aleksandra Vučića prepoznala je prethodnih 12 godina ono što je najvažnije za srpsko društvo, a to je znanje.

"E to znanje koje smo stekle u našoj Srbiji, ostaje u našoj Srbiji, jer snaga je u ljudima", rekla je Jovanović.

Ona je ocenila da u ustanovi u kojoj radi, UKC Niš, ima sve uslove kao i njene kolege bilo gde u svetu u nekoj od prestižnih bolnica i da je tako zahvaljujući višemilionskom ulaganju države u zdravstveni sistem. 

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KrkobabićKruševacSrbija ne sme da stane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva