:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   11:10

0

21

Krkobabić: Razmatramo dodatna sredstava za kupovinu kuća

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da je interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom veliko i da dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

Krkobabić je rekao da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o tome da se već novim rebalansom budžeta izdvoje dodatna sredstva za taj program, zbog velikog interesovanja mladih.

"Moja poruka mladima je da konkurišu iz dana u dan, iz meseca u mesec, jer koliko su oni uporni, toliko će država biti uporna da izdvoji sredstava", rekao je Krkobabić za TV Prva.

Govoreći o uslovima za konkrus, Krkobabić je naveo da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina, da ne mogu da imaju imovinu, stan ili kuću bilo gde i da imaju želju da žive na selu.

Kuće koje se otkupljuju, dodaje Krkobabcih, moraju da imaju vodu, struju, da su ograđene i da su rešeni imovinsko-pravni odnosi, a zatim država finansira mlade parove da kupe te kuće u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu.

Upitan zašto mogu samo građani do 45 godina, Krkobabić je istakao da su tu granicu odredili jer statistika u našoj zemlji pokazuje da imamo 250.000 neoženjenih mladića i 100.000 neudatih žena do 45 godina.

Krkobabić je kazao da ukoliko parovi ne mogu da pronađu kuću u jednoj opštini, da je mogu potražiti u drugoj opštini.

Izvor: Танјуг

Krkobabićkupovina seoskih kuća
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?