:

:

TV Most

clock

Novembar 19, 2021   12:06

0

142

Krov nad glavom dobilo oko 1.400 pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane

Stambeno pitanje u ovoj godini rešila su 1384 aktivna i penzionisana pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, što je za 50 odsto veći broj u odnosu na prethodne godine, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

"Želim im da se svako jutro bude sa osmehom na licu spokojni sa svojim najmilijima pod vlastitim krovom, jer se oni svim svojim bićem bore za ovu zemlju i to su zaslužili", poručio je Nebojša Stefanović.

Istakao je da je od skoro 1.400 pripadnika, njih 964 rešilo stambeno pitanje kroz projekat državne stanogradnje, koji je inicirao predsednik Srbije, a koji podrazumeva stanove za pripadnike snaga bezbednosti po cenama daleko ispod tržišnih.

"Zaslužili su da im pokažemo poštovanje za sve što su učinili i što čine za Srbiju, da njihove majke i očevi znaju da je vredelo što su ih odgajili da budu vojnici Srbije, da njihove supruge znaju ne samo za odricanja, već i za prednosti što su porodice junaka i da njihova deca rastu verujući da imaju budućnost u svojoj otadžbini. Veliko je zadovoljstvo uzvratiti ovim ljudima koji danonoćno izgaraju za Srbiju. I Srbija to danas može, jer je pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića ekonomski sve jača, ali i odlučna da to učini", rekao je ministar Stefanović.

Izvor: RTS

StefanovićVojska SrbijeMInistarstvo odbranestanovi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva