:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2020   13:01

0

209

Krstiću produžen pritvor, dodatni problem pogoršano zdravstveno stanje

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžilo je pritvor za još dva meseca Zlatanu Krstiću iz Kragujevca osumnjičenom da je počinio ratni zločin u okolini Uroševca tokom rata 1999.

Njegov branilac, advokat Dejan Vasić rekao je za Kosovo Onlajn da je ta mera donekle očekivana, ali je naglasio da je osim višemesečnog zadržavanja u zatvoru u Gnjilanu, veliki problem i naglo pogoršanje zdravstvenog stanja Zlatana Krstića.

Vasić podseća da je neposredno pre hapšenja Krstić bio podvrgnut brojnim operacijama, a ozbiljne probleme mu stvara i dijabetes.

„Krstić je već skoro godinu dana u pritvoru i s obzorom da ima probleme sa šećernom bolešću i ranom koja mu se otvorila na nozi, bojim  se da mu se zdravstveno stanje dodatno pogorša. Naišao sam na razumevanje kod predsednika veća koji će voditi postupak i on se obratio upravi zatvora sa zahtevom da se izvrše dodatni pregledi i konsultacije, ali to nije urodilo plodom“, rekao je Vasić i dodao da je obavešten da „Krstiću nije omogućeno da uzima lekove koji su proizvedeni u Srbiji“.

„Navodno je lekar koji radi u zatvoru zabranio da mu se daju lekovi proizvedeni u Srbiji i sad je trenutno bez terapije koju je godinama unazad redovno uzimao. Prinuđen je da se leči sa lekovima koji su proizvedeni na Kosovu za koje smatram da nisu adekvatni za njegovo zdravstveno stanje“, rekao je Vasić.

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu izvršiti dodatna ispitivanja i omogućiti adekvatno lečenje kako bi Krstić mogao da prati dalji tok postupka koji se vodi protiv njega.

Izvor: Kosovo online

KiMDejan VasićZlatan Krstićprodužen pritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva