:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 23, 2019   14:16

0

188

Kuburović: Borba protiv korupcije na najvišem nivou ikad

Za godinu dana primene novih zakonskih rešenja, posebna odeljenja za suzbijanje korupcije donela su 448 osuđuje presude protiv 523 lica, istakla je ministarka pravde Nela Kuburović u razgovoru sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem.

Ministarka je ocenila da borba protiv korupcije u Srbiji nikada nije bila na višem nivou nego danas, i ukazala da među optuženima i osuđenima za korupciju ima visokorangiranih funkcionera, kao što su sudije, javni tužioci, zatim direktori javnih preduzeća, ali i pomoćnici ministra, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

"Da je Srbija ostvarila napredak u borbi protiv korupcije, prepoznalo je i posebno telo Saveta Evrope - GREKO (Grupa zemalja za borbu protiv korupcije), koje je u svom poslednjem izveštaju navelo da se Srbija više ne nalazi na listi globalno nezadovoljavajućih zemalja", napomenula je Kuburović.

Ona je ukazala da će se Nacrt zakona o sprečavanju korupcije (novi naziv za Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije) uskoro naći pred narodnim poslanicima, čije je usvajanje od velike važnosti za jačanje preventivnih mehanizama u borbi protiv korupcije, kao i za ispunjenje obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 23 i GREKO preporuka.

Fratini je pozdravio ostvarene rezultate i ukazao da su oni od velikog značaja uzimajući u obzir da Evropska komisija priprema godišnji izveštaj o napretku Srbije u oblasti evrointegracija.

Izvor: Танјуг

KuburovićFratiniborba protiv korupcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva