Kuburović: O izručenju radikala kad stigne nalog iz Haga

:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 21, 2019   14:06

0

111

Kuburović: O izručenju radikala kad stigne nalog iz Haga

Ministarka pravde Nela Kuburović navodi da Ministrarstvo još nije dobilo sudski nalog (Mehanizma za krivične sudove u Hagu) za hapšenje dvoje radikala Vjerice Radete i Petra Jojića, te da o tome nije danas ni razgovarala sa glavnim tužiocem Mehanizma Seržom Bramercom.

Nela Kuburović navodi da je stav ministarstva povodom naloga za izručenje da se sačeka odluka Mehanizma i da se vidi šta u njoj piše.

"Pa ćemo posle toga da postupimo u skladu sa našim zakonskim mogućnostima", rekla je Kuburovićeva novinarima u Nišu.

Upitana da li je sa Bramercom danas razgovarala o izručenju radikala Hagu, ministarka pravde je rekla da o tome nije bilo reči, jer to i nije odluka tužilaštva, već nalog suda, koji Ministarstvo pravde još nije dobilo.

Precizira da je Bramerc bio u uobičajenoj poseti Beogradu pred njegov šestomesečni izveštaj Savetu bezbednosti o saradnji sa Srbijom, koji će biti predstavljen u julu.

"Tema današnjeg sastanka sa Bramercom je bila reginalna saradnja", navela je Kuburovićeva i podsetila da je u Beogradu toku trodnevna konferencija tužilaca za ratne zločine iz regiona, na kojoj pored Srbije učestvuju delegacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske.

Izvor: Танјуг

KuburovićizručenjeradikaliHag
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva