:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 03, 2019   12:35

0

232

Kuburović: Zakon o poreklu imovine na proleće u skupštini

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović najavila je da će se Nacrt Zakona o poreklu imovine uskoro pojaviti u javnosti i da se nada da će se taj zakon na proleće naći u skupštinskoj proceduri i da će biti u primeni već ove godine.

Kuburovićeva je, u intervjuu za današnji "Blic", rekla da se s tim zakonom zastalo zbog potpune reorganizacije sudstva i tužilaštva.

“Po prvi put treba da utvrdimo stvarnu imovinu nekih lica, da pokušamo da utvrdimo da li je stečena na legalan ili ilegalan način”, kazala je ministarka. 

Ona je dodala da radna verzija teksta predviđa da će se vršiti ispitivanje imovine 10 godina unazad i da se to ne odnosi samo na funkcionere već apsolutno na sve građane koji svojim stilom života mogu da izazovu bilo kakvu sumnju da njihovi prihodi nisu u skladu sa onim što su prijavljivali do sada. 

“Sada ćete imati visoku poresku stopu koja će biti otprilike 70 odsto procenjene vrednosti imovine, tako da je pitanje da će nekome ubuduće pasti na pamet da skriva imovinu”, kazala je Kuburovićeva.

Prema njenim rečima, suština je da će se vršiti unakrsno preispitivanje imovine, a postupak će sprovoditi Poreska uprava.

O tome kada bi trebalo da stupi na snagu doživotni zatvor za ubice dece, ministarka pravde kaže da ako se sa Nacrtom za uvođenje doživotnog zatvora izađe tokom februara, već početkom skupštinskog zasedanja on će se naći u proceduri po hitnom postupku. 

Ona je navela da se nada da će poslanici izglasati taj zakon i da će već tokom ove godine moći da se primenjuje ova vrsta krivične sankcije.  

Izvor: Танјуг

Nela KuburovićZakon o poreklu imovine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva