:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Decembar 24, 2019   20:56

0

446

KUD "Zvečan" čuva i neguje kulturu i tradiciju Kosova i Metohije

Pod pokroviteljstvom  opštine Zvečan i Kombinata “Trepča” u Zvečanu je održan tradicionalni  novogodišnji koncert KUD-a “Zvečan”. Bilo je ovo nezaboravno veče, kao što se uostalom  i dalo očekivati, naši folkloristi nam uvek prirede koncert za pamćenje.

U susret praznicima, i ove godine KUD “Zvečan” svojim sugrađanima poklonilo je tradicionalni novogodišnji koncert.

“Decembar je mesec kada KUD “Zvečan” priređuje jedno zajedničko druženje sa svojom publikom. Ovog puta ono što je novina kada je večerašnji koncert  u pitanju jeste da će on biti vrlo šarolik. Pored brojnih koreografija iz Srbije, publika će biti u prilici da čuje tradicionalne srpske pesme, predstaviće se i najmlađi jer oni su naša najsvetlija budućnost”, rekla je predsednik KUD-a “Zvečan” Jelena Nikić.

Nikić je dodala da ovo kulturno umetničko društvo može da se pohvali velikim brojem dece kroz četiri dečja ansabla.

Vladimir Tolić, umetnički rukovodilac KUD “Zvečan” naglasio je da će na godišnjem koncertu kojim društvo završava sezonu biti igre iz okoline Beograda i Šumadije, a da će deca publici predstaviti igre iz Leskovca, Niša, Pčinje…

Spletom igara i pesama Prvi, Drugi izvođački, kao i Dečji ansambl oduševili su publiku koja je uživala u nastupu.

Na bini prepunog Doma kulture u Zvečanu predstavljen je vrhunski spoj igre i koreografije, mladosti i lepote, istinskih čuvara tradicije i kulture Kosova i Metohije.

Izvor: TV Most

KiMKUD "Zvečan"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva