:

:

TV Most

Foto: Dom kulture Gračanica

clock

Mart 29, 2020   14:26

0

252

Kultura u doba korone

Dom kulture „Gračanica“ je za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vanredno stanje izazvano epidemijom virusa Korona, pripremio program kulturnih sadržaja.

Ponedeljak 30. mart

Renesans u Prizrenu

Čudesni spoj zvuka i ambijenta u srednjevekovnom Prizrenu je pred posetiocima stranice Doma kulture „Gračanica“. Pred posetiocima je snimak kultnog ansambla „Renesans“ koji 50 godina izvodi našu ranu muziku.

Ostalo je zabeleženo u Dubrovačkim arhivama da je na njihovim trgovima, sredinom 14 veka, svirao Dragan Prizrenac. Idući tim tragom Festival "Medimus" obnovio u samom srcu Prizrena, u Atrijumu crkve Sv, Spasa zvuk naše i evropske rane muzike.

Preko naše stranice obratiće vam se Darko Karajić, umetnički direktor festivala.

Utorak 31. mart

Omaž slikaru Zoranu Furunoviću

Otišao je veliki moderni slikar Kosova i Metohije Zoran Furunović, iza njega su ostale generacije slikara koji ovom prostoru donose novi izraz. Uživo na fejsbuk stranici Doma kulture emitujemo razgovor o njemu koji vode njegova učenica slikarka Maja Todić i istoričar Nebojša Jevtić preko linka se uključuju prijatelji i saradnici.

Sreda 1. april

Predstava „Nasmejani snovi“

Emitovaćemo dečju predstavu „Nasmejani snovi“ koja govori o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako sav nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage. Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo. Preko linka će se posetiocima fejsbuk stranice Doma kulture obratiti reditelj predstave Boško Boškov.

Četvrtak 2. april

Preporuka filmova „Maska“ Pitera Bogdanovića i „Labud“ Čarlsa Vidora iz knjige Milutina Petrovića ,,52 idealna filmska vikenda".

Petak 3. april

Tribina: „Pandemija u istoriji“

Uživo na fejsbuk stranici Doma kulture prenosićemo trubinu na kojoj će istoričari Jovan Aleksić i Aleksandar Gudžić govoriti o epidemijama koje su kroz istoriju ne samo sejale smrt, već i u velikoj meri uticale na tokove istorije i identitet ljudi. 

 U protekle dve nedelje programi Doma kulture imali su preko 10 000 posetilaca.

Kultura je sloboda. Pišite, šaljite predloge, učestvujete u programima.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Dom kulture Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva