:

:

TV Most

clock

April 12, 2019   12:58

0

117

Kurti: Haradinaj patriota kada je primoran

Vođa pokreta "Samoopredeljenje" i poslanik u kosovskoj skupštini Aljbin Kurti izjavio je da kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenjuje sprske ministre samo kada mediji objave navode o korupciji vlade ili kada se "građani podignu protiv lopova".

"Samo kada se podignu medijske optužbe o korupciji u vladi ili kada se građanski talasi podignu protiv lopova kao sada, premijer napravi patriotski gest", rekao je Kurti na sednici kosovske skupštine, osvrćući se na smenu Ivana Todosijevića i Vesne Mikić.

Kurti je predsednika Hašima Tačija i Haradinaja označio kao "plemenske bajraktare" i rekao da ih treba ukloniti sa "grbače naroda".

"Pazar na kome počiva ova vlast je trostruki: trgovina sa Specijalnim sudom, trgovina sa kosovskom teritorijom i trgovina asfaltnim eksproprijacijama i zapošljavanjem u preduzećima", istakao je Kurti.

Kurti je pozvao na ujedinjenje protiv korupcije.

"Oni su naša sramota zbog njihove drskosti. Ne možemo da postignemo ni državu ni razvoj. Moramo da ih se otarasimo sa ‘vrata naroda' jer ne možemo im uzeti ogledalo iz ruke", zaključio je Kurti.

Izvor: RTS

KurtiHaradinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva