:

:

TV Most

clock

Jun 28, 2022   21:27

0

204

Kurti i ambasadori Kvinte o tablicama i energetskom sporazumu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sastao se danas zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Kancelarije Evropske unije u Prištini Tomašom Suniogom sa kojima je razgovarao o registarskim tablicama i energetskom sporazumu, prenosi Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju Kurtijevog kabineta, tokom sastanka je bilo reči o nastavku saradnje i koordinacije između Prištine i predstavnika Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Italije.

Dodaje se da su sagovornici razgovarali i o procesima i pitanjima u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine, kao i o "političkim kretanjima u zemlji i političkoj situaciji u regionu".

Kurti je ponovio „da je Vlada u Prištini posvećena principijelnom dijalogu, od kojeg, kako je rekao, "građani obe zemlje treba da imaju koristi, kroz pravno obavezujući sporazum, koji se fokusira na međusobno priznanje", prenosi Kosovo onlajn.

Bilo je reči i o sporazumu o registarskim tablicama, koji je istekao 21. aprila, kao i o predlogu Vlade privremenih prištinskih institucija "da se pozabavi pitanjem registarskih tablica“.

U saopštenju se navodi da je istaknuta posvećenost vlade u Prištini realizaciji mape puta za sprovođenje energetskog sporazuma "kako bi se zaokružio nasleđeni problem snabdevanja i plaćanja energije u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici".

Izvor: T a n j u g; Foto: Reporteri

KiMKurtiambasadori Kvinteregistarske tabliceenergetski sporazum
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva