:

:

TV Most

clock

Decembar 17, 2019   14:37

0

315

Kurti i Konjufca svedoče sutra protiv Tačija i Veseljija

Osnovno tužilaštvo u Prištini pozvalo je predstavnike Pokreta Samoopredeljenje, Aljbina Kurtija i Glauka Konjufcu da sutra daju iskaz po krivičnoj prijavi, koju su pre sedam meseci podneli protiv predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija i lidera DPK Kadri Veseljija.

Kurti i Konjufca su krivičnu prijavu protiv Tačija i Veseljija podneli zato što su lažno svedočeći pod zakletvom u postpku protiv organizacije "Oko naroda", optužili dvojicu predstavnika Samoopredeljenja da su deo te organizacije, koja se smatra terorističkom.

U saopštenju Pokreta Samoopredeljenje podseća se da je krivična prijava protiv Tačija i Veseljija podneta 25. aprila ove godine, prenela je prištinska Gazeta Expres u svom onlajn izdanju.

"Konačno dobra vest, nakon sedam meseci tužilaštvo je počelo da se bavi ovim slučajem i stigao je poziv da predstavnici Pokreta, Albin Kurti i Glauk Konjufca, sutra izađu pred tužilaštvo i daju svoje iskaze o ovom slučaju", saopšteno je iz Pokreta Samoopredeljenje.

Izvor: Танјуг

KiMKurtiKonjufcaTačiVeselji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva