:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

April 05, 2022   12:47

0

60

Kurti nastavlja da optužuje Srbiju u svetskim medijima

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja u svetskim medijima da optužuje Srbiju da kao prijatelj Rusije predstavlja opasnost za region.

Kurti je u intervjuu za CNN rekao da Srbija ima 42 vojne baze blizu KiM, dodajući da se, kako je rekao, "Kosovo ne plaši, ali da postoji zabrinutost". Kurti je takođe naveo da je Priština povećala kapacitet policije i obaveštajnih službi i da sarađuje sa NATO-om.

Premijer privremenih prištinskih institucija smatra da Srbija nije neutralna, već da je na strani Rusije i ponavlja da Rusija može da pokuša da proširi sukob i da Zapadni Balkan može da bude novo rusko bojište.

Kurtijeve optužbe u intervjuu za CNN najnovije su u nizu optužbi koje dolaze iz Prištine na račun Srbije, a usmerene su na to da Srbija bude predstavljena kao opasnost zbog svog stava o Ukrajini i zato što nije uvela sankcije Rusiji.

Slične optužbe Kurti je izneo i početkom marta u intervjuu za londonski Gardijan.

Srbija je u Ujedinjenim nacijama podržala rezoluciju o osudi ruske intervencije u Ukrajini, ali se nije pridružila sankcijama Evropske unije prema Rusiji.

Izvor: T a n j u g

KiMKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva