:

:

TV Most

clock

Decembar 11, 2019   17:28

0

54

Kurti: Ne postoji prepreka koju nećemo prevazići

Lider Pokreta Samoopredeljenja, Aljbin Kurti, je pre sastanka sa liderom DSK Isom Mustafom rekao da je uveren da neće biti prepreka koju neće prevazići kako bi se formirala buduća vlada.

Kandidat za premijera nakon sastanka sa sindikalistima izjavio je da su ljudi glasali za promene i da nema drugog izbora osim koalicije PS-DSK.

"Ja sam optimista da ćemo prevazići sve male razlike. S jedne strane, postoji naše poverenje, s druge strane velika želja za političkim promenama u našoj zemlji. Što se tiče konkretnih rezultata ovih pregovora, naravno, mi ćemo vas obavestiti. Ali ne sumnjajte u potpuni uspeh formiranja vladajuće koalicije, jer se narod 6. oktobra odlučio za promene. Biće PS-DSK jer je tako narod želeo, ne postoji prepreka koju nećemo prevazići", rekao je Kurti.

O današnjem sastanku, Kurti je rekao da će se razgovori nastaviti tamo gde su stali o raspodeli odgovornosti u izvršnoj vlasti.

Danas, oko 17:00 u Skupštini Kosova, očekuje se sastanak Kurtija i Mustafe nakon desetodnevne pauze, gde je došlo do neslaganja o nekoliko ministarskih mesta i poziciji predsednika.

Izvor: RTK 2

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva