:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2021   12:12

0

132

Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike

Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata - sa njim na čelu.

Aljbin Kurti je rekao da ostaje nosilac liste i da će "poštovati zakone i ustav", uprkos odluci sudskog saveta da mu zbog kazne izrečene u poslednje tri godine, nije dozvoljeno da bude kandidat za poslanika.

Kurti je prema odluci sudskog saveta jedan među 47 kandidata kojima učešće na izborima nije dozvoljeno.

Kurti je, kako prenose prištinski mediji, u objašnjenje novonastalih političkih prilika na Kosovu, pomenuo sastanak bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija sa bivšim američkim izaslanikom za dijalog Ričardom Grenelom prošle godine u Prištini.

Aludirajući da su Tači i Grenel bivši, da više nema mesta uticaju njihove politike i da su stupile nove okolnosti, Kurti je rekao da kosovske institucije treba ažurirati.

"Predali smo spisak prema zahtevu i to je naša lista. Pre godinu dana bivši ambasador Grenel bio je na večeri sa bivšim predsednikom, ali to je prošle godine i mislim da institucije treba da se ažuriraju u novim okolnostima, uoči izbora 14. februara koji su izazvali entuzijazam bez presedana za masovno učešć građana", rekao je Kurti tokom obilaska groba Ibrahima Rugove, preminulog na današnji dan.

"Nosilac sam liste koja poštuje i striktno poštuje Ustav i zakone koji štite prava svih nas", dodao je Kurti.

Izvor: RTS

KiMKurtiSamoopredeljenjeizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva