:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / Aljbin Kurti

clock

April 22, 2020   21:59

0

200

Kurti: Obratićemo se Ustavnom sudu, Tačijeva odluka bez presedana

Vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti uporedio je odluku predsednika Kosova Hašima Tačija, da mandat za sastav nove vlade poveri bilo kojoj partiji koja obezbedi većinu u Skupštini Kosova, sa podzemljem. Kurti je na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio će se povodom ove odluke predsednika Kosova obratiti Ustavnom sudu.

 

"Predsednik je danas otišao u podzemlje. Formalizacija današnjih izjava završiće na Ustavnom sudu. Ovu priliku predsednik je dobio od čelnika DDK, koji su napustili svaku reč koja je izrečena građanima i nama", rekao je Kurti.

On je ponovio da je Tačijeva odluka neustavna i protiv volje gradjana Kosova i dodao da bi izbori, nakon pandemije, trebalo da budu jedina opcija.

"Nije u nadležnosti predsednika Kosova da procenjuje interese stranaka, već da štiti državne interese. Ono što se desilo je bez presedana i ozbiljno ugrožava naš ustavni poredak", rekao je Kurti.

On je naglasio da su građani na izborima 6. oktobra glasali za promenu i da se stvari ne mogu vratiti unazad.

"Predsedniku je ostalo još nekoliko meseci i želi da uhvati poslednji voz. Ali poslednji voz je takođe pobegao. Nema više vozova za predsednika. Ovi napori, ovi neustavni pokušaji, samo ugrožavaju demokratiju na Kosovu, ali ne mogu ukinuti volju naroda i vratiti nas u vreme pre 6. oktobra. To je nemoguće", rekao je Kurti.

Izvor: Kosovo Onlajn

Aljbin KurtiHašim TačiUstavni sudVlada Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva