:

:

TV Most

clock

Maj 22, 2020   20:08

0

187

Kurti sa ambasadorima Kvinte i šeficom Kancelarije EU o političkoj situaciji i pandemiji

Vršilac dužnosti premijera Aljbin Kurti sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte i šeficom Kancelarije EU na KiM sa kojima je razgovarao o upravljanju situacijom sa kovid-19 i aktuelnoj političkoj situaciji na KiM.

Kurti je informisao ambasadore o trenutnoj situaciji u upravljanju i sprečavanju pandemije kovid-19 i o nedavnim odlukama vlade za postepeno ublažavanje mera, navedeno je u saopštenju kancelarije Aljbina Kurtija.

Te odluke imaju za cilj, kako je saopšteno, ponovno pokretanje ekonomije koja je, poput javnog zdravstva, ugrožena i oštećena pandemijom koronavirusa.

"Sagovornici su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji na Kosovu*, dok se čeka presuda Ustavnog suda. Ambasadori su izrazili potrebu za stabilnošću i demokratijom u zemlji", istaknuto je u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali v.d. ministra finansija i transfera Besnik Bisljimi, ambasadori zemalja Kvinte - američki ambasador Filip Kosnet, nemački ambasador Kristijan Held, francuski ambasador Mari Kristin Butel, britanski ambasador Nikolas Abot, italijanski ambasador Nikola Orlando i šefica kancelarije Evropske unije na KiM Natalijia Apostolova.

Izvor: Kosovo online

KiMambasadori KvinteApostolovaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva