:

:

TV Most

clock

Decembar 16, 2019   22:59

0

220

Kurti: Sastaću se sa Srpskom listom

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti izjavio je danas da će se sastati s predstavnicima Srpske liste i razgovarati s njima o ispunjenju ustavne obaveze - davanju ministarstva pripadniku srpske zajednice.

Kako prenosi Kosovo onlajn, Kurti je objasnio da će se s predstavnicima najjače stranke kosovskih Srba, za koju kaže da je "produžena ruka Beograda", sastati s obzirom na to da nema drugih predstavnika srpske manjine u kosovskoj skupštini osim Srpske liste.

"Do dana potvrđivanja izbornih rezultata nadali smo se da će možda drugi srpski poslanik koji nije sa Srpske liste uspeti, ali je potvrđivanje pokazalo da to nije moguće", rekao je Kurti i dodao da njegov problem sa Srpskom listom nije zato što je srpska.

On tvrdi da ne želi da ekskomunicira Srpsku listu i najavljuje da će po pitanju srpskog ministra poštovati Ustav, ali dodaje da nema obavezu da vlada u političkoj koaliciji sa Srpskom listom.

Srpska lista je na vanrednim kosovskim izborima osvojila svih deset poslaničkih mesta koja su u skupštini rezervisana za srpsku zajednicu.

Izvor: Kosovo Online

KurtiSLnajava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva