:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Jun 16, 2020   16:58

0

132

Kurti: Sastanak u Vašingtonu odgovara Beogradu

Lider Samoopredeljenja i doskorašnji kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da nastavak dijaloga odgovara zahtevima Beograda, prenosi"Gazeta Ekspres.

Kurti je ocenio da sastanak 27. juna u Vašingtonu na koji je Beograd i Prištinu pozvao specijalni predstavnik SAD Ričard Grenel dolazi posle izbora  u Srbiji i posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi  gde će se sastati sa predsednikom RF Vladimirom Putinom.

"Nastavak dijaloga je u skladu sa zahtevima Srbije, i vremenski i sadržajno. Datum sastanka 27. jun je tako određen da dođe posle 21. juna kada su izbori u Srbiji i 24. juna kada Vučić odlazi u Moskvu na sastanak sa Putinom", rekao je Kurti.

Bivši premijer je rekao da Srbija treba da bude zadovoljna jer je na KiM, stvorena "beskorisna" vlada, koja zavisi od Srpske liste.

"Na Kosovu* je stvorena beskorisna vlada koja zavisi od svakog člana Srpske liste, koja je uklonila reciprocitet sa Srbijom i obavezala se Grenelu da neće tražiti članstvo za Kosovo* u međunarodnim organizacijama. U stvari, pre dijaloga kao procesa, ovo izgleda kao jednodnevni sastanak na kome se serviraju sporazumi, "rekao je on.

Kurti je rekao da ta "kasta" donosi štetne i neprihvatljive sporazume.

„Takav asimetrični pristup, gde je polazište nejednakost između Kosova* i Srbije, donosi samo štetne dogovore, neprihvatljive i nesprovodive. Stoga ovo nailazi na podršku samo kod političara i zvaničnika koji ne predstavljaju narod, poput Tačija i Hotija ", rekao je on.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMKurtidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva