:

:

TV Most

Foto: Ej Bi Si Njuz

clock

Novembar 30, 2019   22:00

0

229

Kurti: Specijalno tužilaštvo ne procesuira ratne zločince

Lider Samoopredeljenja i kanditat za premijera Kosova Aljbin Kurti poručio je da Specijalno tužilaštvo ne istražuje ratne zločince, iako mu je izmenom Zakonika o krivičnom postupku to omogućeno.

 

„Skupština Kosova je 30. maja usvojila amandman na Zakonik o krivičnom postupku, kojim je kosovskom pravosuđu omogućeno da pokrene postupak, podigne optužnice, istražuje slučajeve i osudi ratne zločince, čak i kada su u odsustvu“, napisao je Kurti na Fejsbuku.

On je rekao da se radovao kada je taj zakon izmenjen, jer je konačno Kosovo sledilo primer Hrvatske, sticanjem prava da procesuira ratne zločince gde god se nalazili.

Neka od njihovih imena javno su poznata, jer su živi, a živi su i članovi porodica žrtava, podvukao je lider Samoopredeljenja.

„Specijalno tužilaštvo ćuti. Zašto istrage i optužbe nisu započete? Zašto još nisu izvedeni pred sud oni koji su izmasakrirali naše ljude? Zašto danas nema konferencije za novinare na kojoj oni javno izveštavaju o svom radu u ovih šest meseci", pita Kurti.

Suđenje i kažnjavanje ratnih zločinaca dužnost je, ne samo pred našim narodom, već i pred čitavim čovečanstvom poručio je Kurti i ocenio da specijalni tužioci ne mogu i dalje biti pasivni u tom pogledu.

Izvor: Kosovo Onlajn

Aljbin KurtiSpecijalno tužilaštvoratni zločini
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva