:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2022   18:47

0

154

Kurti: Struja koja se potroši na severu KiM mora i da se plati

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da je plaćanje računa za struju jedino moguće rešenje koje može biti pronađeno za, kako je rekao, neplaćanje potrošnje struje na severu Kosova i Metohije.

Aljbin Kurti je na konferenciji za medije u Prištini izjavio da pokušava da sa što manje štete i mirnim putem dâ epilog pitanju električne energije na severu KiM, koje, prema njegovim rečima, može imati samo jedan oblik, a to je plaćanje struje od svih onih koji je troše.

Naveo je, prenose mediji u Prištini, da je pitanje plaćanja struje na severu KiM politizovano pre jednu deceniju.

"Na severu Kosova se struja troši i ne plaća. S jedne strane, razumemo značaj prava na snabdevanje električnom energijom. Ono što se potroši mora da se plati, a pre skoro deceniju ovo pitanje je politizovano i čak je postojao dogovor u Briselu koji nije sproveden", rekao je Kurti.

Aljbin Kurti je dodao da je taj problem njegova vlada nasledila od drugih.

"Mi smo nasledili ovu situaciju kojom se intenzivno bavimo da je što pre rešimo, ali ja sam uveren da je razlog neplaćanja vezan i za tamošnje nelegalne srpske strukture. Verujem da je običan građanin Srbin svestan da struju mora da plati. Postoje neke strukture koje nameću svoje interese i organizuju neku vrstu neposlušnosti Kosovu i na taj način nanose štetu građanima bez razlike ali i nama", rekao je Kurti.

Izvor: RTS

Aljbin KurtiKiMstruja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva